Boomverzorging

Boomverzorging onze specialiteit.
De noodzaak van boomverzorging
Het is van groot belang te weten dat alle boomeigenaren volledig verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan hun bomen en de daarmee samenhangende veiligheid van mens en omgeving. Door uw bomen regelmatig te onderhouden door een boomspecialist voorkomt u dat uw boom voor overlast of letsel zal zorgen.

Gezondheid van een boom

Onderhoud is ook belangrijk voor de gezondheid van een boom. Bomen kunnen verschillende ziektes hebben of storende groeivormen. Ook is onderhoud snoei belangrijk, vooral bij de volwassen bomen. de dode en slecht aangehechte takken worden verwijderd. Ook kunnen te lange takken worden teruggesnoeid. Dode of slechte takken kunnen zomaar los laten, tijdens een storm of gewoon plotseling met alle gevolgen van dien veel boomeigenaren staan hier te weinig bij stil.

Kosten

Onderhoud of kappen van bomen kost geld, de boomverzorger heeft veel investeringen moeten doen om uw boom goed te kunnen verzorgen op een zo veilig mogelijke manier. Een boomverzorger is in veel gevallen verzekerd wat ervoor zorgt dat u het met een gerust hart kunt laten doen.
De kosten zijn uiteraard afhankelijk van wat er precies moet gebeuren maar valt in het algemeen erg mee daar de boomverzorger dagelijks met dit soort werkzaamheden bezig is en de kennis en kunde heeft dit snel te doen.

Toekomstgericht en duurzaam boombeheer

  • Dode takken verwijderen.
    • Dode takken kunnen spontaan of als gevolg van storm en/of harde wind ieder moment vallen. Door de takken te verwijderen wordt de boom weer netjes en veilig.
  • Takken verwijderen om meer lichtinval te krijgen.
  • Kandelaberen.